Legnest grote kippen, 2 legplaatsen, (2-vaks onder-deel)

Zoom

Legnest grote kippen, 2 legplaatsen, (2-vaks onder-deel)

Select ArtNr.: 20725
Beschikbaar Gewicht: 26 kg

Een stevig gebouwd nest van hout en hardboard, voor lichte tot middelgrote kippenrassen. Tot de grootte van hybride hennen (of vergelijkbare grote rassen) kunnen zowel deze kleinere nesten als de grotere nesten worden genomen. Voor grotere rassen moeten onze grotere nesten worden genomen.

Het is mogelijk om de eieren uit de met schuim gevoerde lade aan de voorzijde te verwijderen (niet automatisch, geen mechanisme). Maar het is ook mogelijk om de eieren van lade vanaf de achterkant te verwijderen - zodat het legnest kan worden geïntegreerd in een tussenwand en het verwijderen van de eieren mogelijk is zonder de stal zelf te betreden. Dit is ook mogelijk (met wat meer moeite (afhankelijk van stalconstructie) via de buitenmuur van de stal door een opening ter grootte van de lade in de buitenmuur te maken. Aan de buitenkant bevestigt men een schuif die het nest beschermt tegen vocht en binnendringen van plaagdieren.

De legnesten zijn beschikbaar met een schuin dak (voorkomt vervuiling doordat de dieren erop zitten), of als een onderste deel met een plat dak (meer legnesten stapelbaar). Uiteraard kunnen de bovenste en onderste delen ook afzonderlijk worden gebruikt.

Alle nesten zijn uitgerust met een complete set legmatten van hoogwaardig (!) grastapijt.

De voorste zitstok is opklapbaar. Het is noodzakelijk om 's avonds de zitstokken op te klappen als deze hoger ligt dan de normale zitstokken in de stal, anders zullen uw kippen ze gebruiken voor overnachtingen.

Het is aan te bevelen om de nesten op een hoogte van ongeveer 80 cm te plaatsen.

Een plaats is genoeg voor 3-5 kippen. Een 3-delig legnest is voldoende voor 9-15 kippen - een 5-delig legnest is genoeg voor 15-25 kippen. Maar het beste is om ondergrens aan te houden om ervoor te zorgen dat alle eieren echt in de nesten worden gelegd.

Breedte: 64 cm, Hoogte: 45 cm, Diepte: 38 cm
Grootte van de individuele plaatsen: 28 x 38 cm

Klanten die dit artikel gekocht hebben, kochten ook:

*: incl. BTW, plus. Verzendkosten.